Dating statistikker og tal for Danmark i 2024

På nettet er der betydeligt flere mænd end kvinder, der søger efter deres næste “date”. Ud af de 600.000 brugere af dating apps og hjemmesider er 350.000 mænd, hvilket svarer til tre ud af fem brugere. Andelen af mænd, der bruger netdating, er steget lidt siden 2011, hvor den var på 56%. I 2020 er denne andel steget til 60%. Mænd dominerer online dating apps og hjemmesider uanset deres livssituation. Kønsfordelingen er mest lige for par med eller uden børn, men mest skæv for enlige med eller uden børn.

Nøgletal for dating i Danmark

  • Hver fjerde enlige mand har brugt online dating
  • 9% af mænd har netdated indenfor de sidste 3 måneder, det samme tal er 7% for kvinder
  • I 2011 havde 7% af den danske befolkning brugt en dating app indenfor de sidste 3 måneder. I 2020 er dette tal steget til 12%
  • Brugen af dating app er steget i alle aldersgrupper, men størst er stigning hos de unge og ældre
  • Online dating er størst i regionhovedstaden hvor der også bor flest singler (Der bor 610.000 enlige i Hovedstaden)
  • Totalt set har 23% i København dated online
  • I Region Midtjylland bor der 400.000 singler, og her har 21% brugt datingplatforme.
  • Der er færrest enlige mænd og kvinder i regionerne Nordjylland og Sjælland
  • Statistikker og undersøgelser viser, at skolegang og uddannelse har ingen indflydelse på om man har prøvet online dating

Så mange bruger dating apps i Danmark

Tinder har uden tvivl revolutioneret den måde, vi dater på, siden appen blev lanceret for 10 år siden. Med sin nemme swiping-funktion og muligheden for at forbinde med mennesker over hele verden, har Tinder åbnet dørene for mange nye og spændende muligheder inden for dating.

Men med al denne succes kommer også uheldige tendenser. Ifølge en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik, er netdating blevet mere populært end nogensinde før, især blandt yngre generationer. Men samtidig viser undersøgelsen også, at der er en højere andel af personer, der oplever negative oplevelser som f.eks. sårende kommentarer og seksuelle overgreb på netdating-platforme.

Diagrammet ovenfor viser, at især personer i alderen 18-34 har en højere tendens til at bruge netdating-tjenester, og at personer med en højere indkomst også er mere tilbøjelige til at give netdating en chance. Men selvom der er mange fordele ved at date online, så er det vigtigt at huske på, at der også følger risici med.

Det er vigtigt at huske på, at selvom vi møder mennesker online, så er de stadig mennesker med følelser og behov. Det er derfor væsentligt at huske på at være respektfuld og tænke over, hvad man skriver og gør, når man er på en netdating-platform. Det er også en god idé at mødes i et offentligt sted og at fortælle en ven eller et familiemedlem, hvor man skal hen, når man planlægger at møde en person, man har mødt online.

Så selvom Tinder og andre netdating-platforme har åbnet dørene for mange spændende muligheder inden for dating, så er det stadig vigtigt at huske på at være sikker og respektfuld, når man dater online.

Sofie Carstensen
Sofie Carstensen
Forfatter Unik Dating | Hjemmeside | Se nyeste indlæg

Sofie Carstensen er en anerkendt forfatter, der har specialiseret sig i emnet kærlighed og dating. Gennem sin platform, Unik Dating, stræber hun efter at hjælpe folk med at finde ægte forbindelser og at navigere i datinglandskabet med selvtillid og klarsyn.

Sofie er kendt for sin tilgængelige skrivestil, som balancerer mellem empati og praktiske råd. Hendes evne til at tage komplekse følelsesmæssige situationer og omsætte dem til letforståelige tips og tricks, har gjort hende til en yndet skribent for mange i datingverdenen.

Scroll to Top